Serena Williams aan het net met Tatjana Maria

Williams draagt 'Serena-tard' en wint alsof ze nooit is weggeweest

Serena Williams heeft haar eerste wedstrijd bij de Australian Open in twee jaar met verve doorstaan. De 37-jarige Amerikaanse, die de editie van 2017 won terwijl ze zwanger was, overklaste in de eerste ronde de Duitse Tatjana Maria met 6-0, 6-2.

Williams sloeg Melbourne vorig jaar over, omdat ze nog onvoldoende hersteld was van haar zwangerschap. Op Wimbledon en bij de US Open haalde ze de finale. In New York verloor ze na een strafpunt en strafgame te hebben gekregen voor commentaar op de umpire. Daarna kwam ze niet meer in actie.

"Ik vind het wel lekker om in het diepe te springen en gewoon te gaan zwemmen. Kijken wat er gebeurt", omschrijft Williams haar terugkeer.

Geen catsuit, maar 'Serena-tard'

Vorig jaar was er veel commotie over de strakke catsuit van Williams op Roland Garros. In Melbourne droeg ze een felgroene variant daarvan. "Ik noem deze de Serena-tard", lachte Williams. "Het pak is een statement voor moeders die fit willen worden."

Williams over haar outfit: 'Ik noem het de 'Serena-tard'

Williams kan bij de Australian Open het record van 24 grandslamtitels van Margaret Court evenaren. Ze zit wel in het sterkste deel van het schema en treft in de vierde ronde mogelijk haar zus Venus Williams of de nummer één van de wereld, Simona Halep.

Halep en Venus op rand van uitschakeling

Bijna was voor het eerst in veertig jaar de nummer een van de plaatsingslijst in de eerste ronde uitgeschakeld van de Australian Open. Halep stond tegen de Estse Kaia Kanepi een set en een break achter, maar won wel met 6-7 (2), 6-4, 6-2.

Bij de US Open ging Halep wel in de eerste ronde onderuit tegen Kanepi. De Estse werd in de derde set behandeld aan een blaar en verloor dertien van de laatste vijftien punten.

Simona Halep balt haar vuist als ze Kaia Kanepi heeft verslagen

Venus was een game verwijderd van uitschakeling, maar won ook met 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2 van de Roemeense Mihaela Buzarnescu. Zij stond in de tweede set met 5-3 achter.

De volgende tegenstander van Serena is Eugenie Bouchard. De Canadese Wimbledon-finaliste van 2014, die al jaren naar haar oude vorm zoekt, had weinig problemen met de Chinese Peng Shuai: 6-2, 6-1.

Plísková gaat door met winnen

De als zevende geplaatste Karolína Plísková zette haar ongeslagen reeks van 2019 door. De Tsjechische winnares van het toernooi van Brisbane zette haar landgenote Karolína Muchová met 6-3, 6-2 opzij.

Karolína Plísková na het bereiken van de tweede ronde

Ook Jelina Svitolina hield het kort. De Oekraïense winnares van de WTA Finals, waar ze in de halve finales Kiki Bertens versloeg, liet de Zwitserse Viktorija Golubic kansloos met 6-1, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl