NOS Wielrennen

Wielerjaar begint en Viviani gaat verder waar hij in 2018 ophield

EPA

Elia Viviani gaat in 2019 verder waar hij in 2018 mee ophield: het winnen van een massasprint. In de eerste etappe van de Tour Down Under, over 129 kilometer naar Port Adelaide, verschalkte hij in de laatste meters Sunweb-renner Max Walscheid.

De Italiaan van Deceuninck - QuickStep, die zijn jaar in september afsloot met een zege in de slotetappe van de Vuelta, is tevens de eerste leider in de WorldTour-wedstrijd.

Eerste dag wielerseizoen, eerste zege QuickStep Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Vier vluchters hoopten een massasprint te voorkomen, maar ze kregen nooit meer dan vier minuten. Ver voordat de finishplaats in zicht kwam, zat het avontuur van Michael Storer, Artyom Zakharov, Patrick Bevin en Jason Lea er alweer op. Bevin sprokkelde nog wel vijf bonificatieseconden mee voor het klassement.

In de laatste kilometers waren het vooral Jumbo-Visma en Sunweb die de dans leidden in het peloton. Jumbo-sprinter Danny van Poppel kwam te vroeg alleen op kop en werd voorbijgestoken door Walscheid. Op het moment dat de Duitser van Sunweb dacht dat hij de zege op zak had, kwam er nog één renner voorbijgevlogen. Van Poppel finishte uiteindelijk als negende.

STER reclame