Henk Angenent leidt de kopgroep op weg naar Dokkum tijdens de Elfstedentocht van 1997
NOS Sport

De sport van dinsdag bij de NOS

Veel van de sport van vandaag komt van Down Under: er wordt in Australië op topniveau getennist en gefietst. In de hitte. Wat weer een groot contrast vormt met een boek over de Elfstedentocht dat vandaag uitkomt.

De Australian Open is toe aan dag twee. In het enkelspel komen geen Nederlanders op de baan, maar dat betekent niet er vandaag in de sportprogramma's geen aandacht zal zijn voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Al was het alleen al om vooruit te blikken op de klussen die Kiki Bertens en Robin Haase in de tweede ronde te wachten staan.

Tour Down Under

Vannacht al is de Tour Down Under begonnen, de eerste WorldTour-wedstrijd van het nieuwe wielerseizoen. De Zuid-Afrikaan Daryl Impey won vorig jaar de zesdaagse etappekoers, waar oud-winnaar Tom-Jelte Slagter (2013), Wout Poels en Robert Gesink de voornaamste Nederlandse troeven zijn en Richie Porte, Peter Sagan en Elia Viviani grote namen op de deelnemerslijst zijn.

Beelden van de eerste etappe, 129 kilometer van North Adelaide naar Port Adelaide, zijn te zien op NOS.nl en de NOS-app.

Nieuwjaarsreceptie

Feyenoord heeft vandaag zijn nieuwjaarsreceptie. De NOS is erbij. Ook is er aandacht voor het boek 8070 dagen wachten op de Elfstedentocht dat sporthistoricus Jurryt van de Vooren heeft geschreven. Het eerste exemplaar wordt vandaag in het Schaatsmuseum in het Friese Hindeloopen in ontvangst genomen door Henk Angenent en Klasina Seinstra, de winnaar en winnares in 1997 van de vooralsnog laatste Elfstedentocht.

De uitzendingen van dinsdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl