Renato Tapia speelde twee van de drie groepswedstrijden van Peru op het WK in Rusland

Feyenoorder Tapia mag zich gaan revancheren bij Willem II

Renato Tapia gaat een poging doen zijn carrière vlot te trekken bij Willem II. De 23-jarige middenvelder wordt door Feyenoord tot het einde van het seizoen verhuurd aan de Tilburgers.

Tapia kwam in Rotterdam niet of nauwelijks in de plannen van Giovanni van Bronckhorst voor. Alleen in de laatste wedstrijd voor de winterstop begon de Peruviaan in de Feyenoord-basis, maar dat was met name te danken aan een blessure van Jordy Clasie.

Ook in zijn eerste 2,5 seizoenen bij Feyenoord, dat hem in de winter van 2016 overnam van FC Twente, was Tapia nooit onomstreden basisspeler. Alleen vorige jaargang stond hij een reeks wedstrijden aan de aftrap.

Bij Feyenoord groeide Renato Tapia nooit uit tot onbetwiste basisspeler

Op het WK in Rusland was Tapia wel in twee van de drie groepsduels bassispeler bij Peru. Om dat ook komende zomer op de Copa América te zijn, moet hij speelminuten maken.

De middenvelder, die ook centraal in de verdediging uit de voeten kan, is de eerste winteraanwinst van Willem II, dat twaalfde staat in de eredivisie. Beide clubs doen geen mededelingen over een eventuele optie tot koop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl