Glen Durrant Getty Images
NOS Sport Darts

Darter Durrant pakt op Lakeside derde BDO-wereldtitel op rij

Glen Durrant is voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden bij dartsbond BDO. De 48-jarige Engelsman versloeg in Frimley Green zijn landgenoot Scott Waites met 7-3 en won zo het Lakeside-toernooi.

De zeven jaar jongere Waites veroverde ook twee keer (in 2013 en 2016) de BDO-wereldtitel. Daarna was het de beurt aan 'Duzza', zoals de bijnaam van Durrant luidt. Hij verdiende met zijn winst zo'n 112.000 euro.

De kans is groot dat het voor Durrant zijn laatste toernooi bij de BDO is geweest. Hij gaat zich proberen te kwalificeren voor de grote toernooien bij de PDC, de dartsbond waarbij de beste spelers van de wereld actief zijn.

Met zijn derde BDO-wereldtitel kwam Durrant op gelijke hoogte met John Lowe en Martin Adams. Alleen Eric Bristow (vijf) en Raymond van Barneveld (vier) wonnen vaker.

Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld tijdens de finale van de Lakeside in 2006 EPA

De laatste Nederlander die in Frimley Green met de beker in zijn handen stond, was Christian Kist in 2012. Jelle Klaasen was de beste in 2006, Van Barneveld won de BDO-titel in 1998, 1999, 2003 en 2005.

De Nederlanders konden dit jaar geen potten breken op het podium met de roemruchte geschiedenis. Willem Mandigers werd in de kwartfinales als laatste landgenoot uitgeschakeld.

Waarde verloren

Het Lakeside-toernooi heeft de laatste jaren veel van zijn waarde verloren, omdat de betere darters bij de PDC onder contract staan. Daar kroonde Michael van Gerwen zich op Nieuwjaarsdag voor de derde keer tot de beste van de wereld.

STER reclame