David De Gea

Glansrol De Gea voor winnend United tegen Tottenham

Manchester United blijft het uitstekend doen sinds het vertrek van José Mourinho in december. De club van interim-coach Ole Gunnar Solskjaer won bij Tottenham Hotspur zijn zesde wedstrijd op rij: 0-1.

In het fraaie Premier League-duel golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. De beste voor rust waren voor de bezoekers en kort voor rust schoot Marcus Rashford, na een prachtige pass van Paul Pogba, de bal diagonaal in de verre hoek.

Marcus Rashford schiet Manchester United op 1-0 tegen Tottenham Hotspur

In de tweede helft was het Tottenham dat sterk speelde en groeide United-keeper De Gea met flitsende reddingen uit tot man van de wedstrijd. Spurs-doelman Hugo Lloris redde aan de overzijde knap bij twee kansen van Pogba.

Kort voor tijd leek Harry Kane van dichtbij te gaan scoren, maar weer was daar De Gea door met zijn gestrekte voet redding te brengen. De Spanjaard zou uiteindelijk elf reddingen brengen.

Het was veelzeggend dat de meeste United-spelers na het laatste fluitsignaal direct hun keeper opzochten om de overwinning te vieren.

Manchester United (41 punten) komt dankzij de overwinning op een gedeelde vijfde plaats met Arsenal, dat dit weekend met 1-0 verloor bij West Ham United.

Het gat met nummer vier Chelsea is echter nog groot. De club uit Londen staat op 47 punten.