NOS Voetbal

Den Bosch scoort zes keer en viert periodetitel

FC Den Bosch is op zeer overtuigende wijze periodekampioen geworden in de eerste divisie. De koploper in de competitie won zijn laatste duel van de tweede periode met 6-2 bij FC Dordrecht.

Door de overwinning blijven de Brabanders Roda JC twee punten voor. Ook de Limburgers wonnen: met 3-1 van Go Ahead Eagles.

Twee eigen doelpunten Dordrecht

Den Bosch werd in Dordrecht wel een beetje geholpen door de tegenstander. De Dordtenaren schoten namelijk na rust twee keer in eigen doel; de eerste keer gebeurde dat bij een 1-1 stand, later in de wedstrijd - toen Den Bosch al was uitgelopen naar 5-1 - nog een keer.

In de reguliere stand gaat Den Bosch na 20 van de 38 speelronden aan de leiding met 2 punten voorsprong op FC Twente, dat met 2-0 won bij MVV Maastricht en naar de tweede plaats klom. Sparta Rotterdam won de eerste periodetitel.

Wie promoveren er?

De kampioen van de eerste divisie promoveert rechtstreeks naar de eredivisie. De periodekampioenen spelen samen met de nummers twee tot en met vijf van de ranglijst en de nummer zestien en zeventien van de eredivisie play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl