Iñaki Williams

Sevilla verliest zicht op Barça, Griezmann weer talisman Atlético

Sevilla is in de Primera División voor de derde keer op rij niet tot winst gekomen en is daarmee de aansluiting kwijtgeraakt met koploper Barcelona. De nummer drie van Spanje verloor met 2-0 bij Athletic Club.

Iñaki Williams was met twee goals de grote man bij Athletic. De Spaanse aanvaller met Ghanese roots zorgde in de 23ste minuut met een verwoestende uithaal voor de 1-0.

Sprint van vijftig meter

In de slotfase van het duel maakte Williams ook 2-0, nadat hij met een sprint van ruim vijftig meter zijn bewaker op snelheid had afgetroefd en de doelman simpel had omspeeld.

Bij het pover spelende Sevilla mocht Quincy Promes na zeventig minuten invallen. De club uit Andalusië heeft nu tien punten achterstand op Barcelona, dat met 3-0 van Eibar won.

Antoine Griezmann nam de laatste zes goals van Atlético Madrid voor zijn rekening

Nummer twee Atlético Madrid bleef met een 1-0 thuisoverwinning op Levante wel in het spoor van Barcelona. Antoine Griezmann was zondagmiddag weer eens beslissend voor de Spaanse topclub.

Griezmann, die voor aanvang de trofee voor La Liga-speler van de maand december kreeg overhandigd, tekende ruim tien minuten na rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Hij benutte op overtuigende wijze een strafschop na hands van Levante-middenvelder Nikola Vukcevic.

'Atlético Griezmann'

Dat juist Griezmann trefzeker was voor Atlético Madrid, dat in de tiende minuut ook een goal van Koke afgekeurd zag worden, was geen verrassing. De laatste zes goals van de Madrilenen, in La Liga en de Spaanse beker, kwamen alle van de 27-jarige vedette.