EPA

In het Middenwesten van de Verenigde Staten heeft winterweer aan zeker vijf mensen het leven gekost. Ze kwamen om bij verkeersongelukken in Missouri en Kansas op wegen die door hevige sneeuwval onbegaanbaar waren geworden.

Tal van auto's slipten of konden door de zware sneeuwval niet verder. In totaal waren er vele honderden ongelukken, met ook nog tientallen gewonden. Veel snelwegen moesten een tijd worden afgesloten.

Bekijk hier de verkeerschaos in Missouri:

Vijf verkeersdoden in de VS door sneeuwval

Een sneeuwstorm trekt sinds vrijdag vanuit de Rocky Mountains naar het oosten van de Verenigde Staten. Het front veroorzaakte een dik pak sneeuw in staten als Kansas, Missouri, Iowa, Illinois en Indiana.

Op veel plekken viel in een dag meer dan 20 centimeter sneeuw en op sommige plekken zelfs meer dan 40. De vliegvelden van St. Louis en Chicago werden deels afgesloten, tientallen vluchten werden geschrapt.

In Kansas City ging een American footballwedstrijd ondanks de sneeuw gewoon door, al was het voor de fans afzien:

Op veel plaatsen is het glad. Overdag komen de temperaturen op veel plaatsen boven nul, waardoor de sneeuw dooit, terwijl die tegen de avond en 's nachts als het kouder wordt weer opvriest.

De sneeuwstorm trekt de komende dag verder naar de Amerikaanse oostkust. De stad Washington krijgt waarschijnlijk zo'n 15 centimeter sneeuw en de staat Virginia waarschijnlijk nog wat meer, zo denken meteorologen.

STER reclame