In Essen werd een discotheek doorzocht Innenministerium NRW

Grote politieactie tegen criminele families in Ruhrgebied

time icon Aangepast

De Duitse politie heeft in het Ruhrgebied een grote actie gehouden tegen criminele families. Tot diep in de nacht werden invallen gedaan bij onder meer cafés, gokkantoren en theehuizen in Dortmund, Essen, Duisburg en Gelsenkirchen.

Zo'n 1300 politiemensen waren betrokken bij de actie, die rond 21.00 uur begon. Ze werden ondersteund door mensen van de douane en de fiscus.

De actie was gericht tegen witwassen, belastingontduiking en zwart werk. Volgens de politie in de deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn die praktijken vaak het werk van criminele families.

Deelstaatminister Reul van Binnenlandse Zaken was ook bij de actie. In de loop van de dag wordt bekendgemaakt hoeveel mensen zijn aangehouden, hoeveel panden zijn gesloten en wat er in beslag is genomen.

Innenministerium NRW
@IM_NRW
Zweite Station der Einsatzbeobachtung von @hreul bei der Ruhrgebiets-Razzia gegen Clan-Kriminalität: Eine Spielautomaten-Kontrolle des Ordnungsamtes in einer Bar in #Duisburg. Weitere Schwerpunkte heute Nacht sind #Bochum, #Dortmund, #Essen, #Gelsenkirchen & #Recklinghausen.
5 maanden geleden

STER Reclame