AZ laat op stoom tegen Vitesse

AZ blijft de subtop van de eredivisie aanvoeren dankzij een 3-1 thuiszege op een pover acterend Vitesse.

Ondanks een overwicht creëerde AZ voor rust amper kansen. Het was wel één keer dicht bij succes, maar niet door eigen toedoen; de lat voorkwam een eigen goal van Jordi López.

Kort voor rust sloeg Vitesse bij zijn eerste kans wel toe; Marco Van Ginkel scoorde fraai op aangeven van Michihiro Yasuda.

AZ maakt het verschil in tweede helft

Nadat Pontus Wernbloom in de tweede helft een vloeiende aanval had afgerond met de 1-1, nam de Alkmaarse druk toe en lieten de invallers zich gelden.

Simon Poulsen maakte zelf de 3-1 uit de rebound nadat doelman Eloy Room een kopbal van Wernbloom had gestopt en verzorgde de assist bij Maarten Martens' 3-1.