AFP
NOS NieuwsAangepast

'Nederlandse trucker opgepakt voor doodrijden demonstrant in geel hesje'

Een 56-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur is opgepakt vanwege de dood van een demonstrant in een geel hesje bij de Belgische plaats Visé. Dat melden het Brabants Dagblad en Omroep Brabant, allebei naar eigen zeggen op basis van een bron bij het onderzoek.

De arrestatie volgt op een persconferentie van het Belgische parket aan het begin van de avond. Daarop werd bekendgemaakt dat er een Nederlander van 56 werd gezocht die gisteravond was doorgereden nadat hij de betoger had aangereden. De aanrijding gebeurde bij een blokkade van 'gele hesjes' op de E25, vlak over de grens met België in de richting van Maastricht.

De vrachtwagen werd vandaag leeg teruggevonden op een parkeerplaats bij Tilburg. Op de persconferentie werd bekendgemaakt dat een Europees arrestatiebevel tegen de trucker was uitgevaardigd.

Volgens Brabantse media werd de man later op de avond in de omgeving van Tilburg aangehouden. De politie is niet bereikbaar om dit te bevestigen.

De aanrijding vond gisteravond plaats:

Dode bij snelwegprotest gele hesjes in België

Gisteren was het nog onduidelijk of de vrachtwagenchauffeur de betoger opzettelijk aanreed, maar het Openbaar Ministerie in Luik gaat inmiddels niet meer uit van een ongeluk.

Volgens één getuige heeft de chauffeur het slachtoffer voor de aanrijding gezien, maar is hij toch doorgereden. De chauffeur wordt beschuldigd van dood door schuld.

Nog niet alle getuigen zijn gehoord. In totaal waren er zo'n twintig mensen getuige van de aanrijding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl