Antoinette de Jong ANP

De sport van zaterdag bij de NOS

time icon

Het gebeurt vandaag vooral op de schaatsbanen van het Italiaanse Collalbo en - een stuk dichter bij huis - Dordrecht. Het is dag twee van de drie EK's dit weekend: sprint, allround en shorttrack.

Vanaf 11.00 uur is Studio Sport erbij op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Te beginnen met beelden vanuit Collalbo, waar de vrouwen als eerst het ijs op mogen voor hun 1.500 meter bij de EK allround.

Aan het begin van de middag eindigt het EK allround voor vrouwen met de 5.000 meter. Na twee indrukwekkende zeges op het Italiaanse ijs gaat Antoinette de Jong stevig aan de leiding. Kan zij de titel binnenslepen?

Het programma van de tweede dag van het EK allround en sprint in Collalbo NOS

De middag wordt afgesloten met de 5.000 meter van de mannen. Tussendoor komen ook de vrouwelijke en mannelijke sprinters, onder wie de gediskwalificeerde Kjeld Nuis, in actie. Rintje Ritsma en Erben Wennemars zijn de analisten in de studio.

In Dordrecht worden de eerste shorttrackfinales gereden, met kans voor de Nederlanders. Het shorttrack is vanaf 14.30 uur live te volgen op NOS.nl en de NOS-app.

Het programma van zaterdag bij de EK shorttrack in Dordrecht NOS

Extra Langs de Lijn

Op de radio zijn we ook vanaf 11.00 uur erbij tijdens de eerste rit in Collalbo. In de studio zitten Annouk van der Weijden en Jan Blokhuijsen voor de analyse. En natuurlijk is er ook ruim aandacht voor het shorttrack. Tot 17.00 uur in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

De uitzendingen van zaterdag

11.00 uur Studio Sport Schaatsen NPO 1, NOS.nl en NOS-app
11.00 uur Langs de Lijn Schaatsen NPO Radio 1
18.50 uur Sportjournaal NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
23.50 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app

STER Reclame