Een boze Max Verstappen na de Grand Prix van Brazilië. Na afloop zoekt de Nederlandse coureur de confrontatie met de Fransman die hem in zijn ogen van de zege had beroofd Hollandse Hoogte | VI Images

Max Verstappen is dit weekend aanwezig bij de race in de Formule E in Marrakesh als onderdeel van zijn nog openstaande taakstraf.

De Limburger gaat tijdens de tweede ronde van het FIA Formule E-kampioenschap de stewards ondersteunen. In de Formule E rijden louter elektrische racewagens.

De 21-jarige Verstappen werd in november gestraft bij de Grand Prix van Brazilië, nadat hij de confrontatie met Force India-coureur Esteban Ocon had gezocht.

De Nederlander was kwaad omdat hij tijdens de race in leidende positie door de Fransman werd geraakt. Lewis Hamilton kon daardoor de leiding overnemen en uiteindelijk ook de race winnen.

Duw

Verstappen uitte vervolgens achter de schermen zijn frustraties door Ocon een duw te geven, maar het incident werd wel door de televisiecamera vastgelegd. De internationale autosportfederatie FIA riep Verstappen vanwege dat gedrag op het matje.

Besloten werd dat de Limburger zich voor straf binnen zes maanden twee dagen diende in te zetten voor de autosport. Het is onduidelijk of Verstappen beide dagen in Marrakech zijn taakstraf moet uitvoeren.

Samenvatting GP Brazillië: Verstappen tweede na botsing met Ocon Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame