PSV-trainer Mark van Bommel in Qatar Pro Shots

PSV heeft het trainingskamp in Qatar afgesloten met een oefenzege op Club Brugge. Na een wedstrijd van drie keer dertig minuten stond er een 2-1 eindstand op het scorebord.

Trainer Mark van Bommel speelde een uur lang met de bekende namen, het laatste halfuur mochten de reserves van aan de bak. Na de tweede drinkpauze maakten de elf nieuwelingen twee goals namens PSV, via Joël Piroe en Gastón Pereiro (strafschop).

Via Hans Vanaken, die in zijn tienerjaren nog in de jeugd van PSV speelde, kwamen de Belgen terug. Hij was na een prachtige solo langs vier PSV'ers ook doelman Jeroen Zoet de baas: 2-1. Daar bleef het bij.

Bij Club Brugge ontbrak Oranje-international Arnaut Danjuma Groeneveld vanwege een blessure. Sofyan Amrabat en Ruud Vormer stonden wel vanaf het begin in de ploeg. Dat is weleens anders geweest.

Met name bij Vormer was dat erg opvallend. De middenvelder is aanvoerder van Brugge en werd vorig jaar nog uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar in België, maar stond dit seizoen niet elk duel in de basis.

Nuchter

In Qatar reageerde Vormer nuchter. "Als je even geen assist meer levert en minder goals maakt, dan zit je in een dip. Ik weet hoe het werkt", aldus de 30-jarige Noord-Hollander.

"Vorig seizoen had ik met achttien assists en dertien goals natuurlijk een fantastisch jaar. Dat gaat me nooit meer lukken, denk ik. Maar daar word ik nu wel op beoordeeld. Ach, dat hoort erbij."

Vormer over afmeldingen bij Oranje: 'Koeman juist blij met mijn eerlijkheid'

Zijn prestaties leverden Vormer ook een plaats in de selectie van Oranje op. Ronald Koeman haalde hem in zijn eerste interlands als bondscoach bij de groep, gunde hem ook zijn debuut, maar zag hem daarna niet meer terugkeren in Zeist.

"Ik heb me twee keer afgemeld, omdat ik last had van mijn liezen", aldus Vormer. "Dat heb ik al heel mijn carrière, het komt steeds terug. Maar voor Oranje moet ik honderd procent zijn."

Pas op de plaats

Koeman liet destijds het volgende weten over het besluit van Vormer: "Natuurlijk is het enigszins vreemd dat je alles speelt en dan nu je rust te willen pakken. Ik heb tegen hem gezegd: "Misschien moet je soms ook een pas op de plaats maken bij je club'."

Voor de Nations League-duels met Frankrijk en Duitsland werd Vormer thuisgelaten. Al had dat volgens Koeman en Vormer niets met de vorige afmeldingen te maken.

"Koeman vond het juist goed dat ik eerlijk was", aldus Vormer. "Ik doe mijn stinkende best bij Brugge en dan zien we wel weer of ik erbij kom."

STER reclame