Thomas Müller ANP

Wöber en Müller twee duels geschorst na charges in Champions League

time icon

De Europese voetbalbond UEFA heeft Maximilian Wöber en Thomas Müller twee duels schorsing opgelegd in de Champions League.

Beiden danken de schorsing aan hun rode kaart in de laatste groepswedstrijd in de Champions League tussen Ajax en Bayern München. Het enerverende duel in de Johan Cruijff Arena eindigde in 3-3.

Zit Wöber schorsing uit bij Sevilla?

Ajax-verdediger Wöber werd halverwege de tweede helft van het veld gestuurd na een gevaarlijke tackle, waarbij hij de enkel van Bayern-speler Leon Goretzka raakte.

Rood voor Max Wöber NOS

De Oostenrijker mist daardoor in principe de duels met Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. Wöber staat echter op het punt om Ajax te verruilen voor Sevilla.

Als Wöber de overstap maakt, dan zal hij dus niet in actie kunnen komen in het tweeluik met Lazio in de tweede ronde van de Europa League.

Sinds dit seizoen is het namelijk toegestaan voor clubs om in januari drie nieuwe spelers in te schrijven, ongeacht of zij eerder met een andere club in Europees verband hebben gespeeld.

Bayern in beroep tegen schorsing Müller

De tuchtcommissie legde ook Müller een schorsing van twee duels op. De Duitse aanvaller van Bayern München raakte Nicolás Tagliafico met de noppen van zijn schoen op het hoofd en moest ook met rood van het veld.

Thomas Müller van Bayern München geeft Nicolás Tagliafico een trap tegen zijn hoofd AFP

Het was pas de eerste uitsluiting in de lange loopbaan van de Duitse aanvaller. Een dag na het duel verontschuldigde Müller zich via Twitter bij de Argentijn.

Thomas Müller
@esmuellert_
Auf diesem Wege möchte ich mich bei Nico Tagliafico für den gestrigen Vorfall entschuldigen. Das war keine Absicht. Gute Besserung 👍🏼
6 maanden geleden

Door de schorsing zal Müller beide duels met Liverpool in de achtste finales aan zich voorbij moeten laten gaan. Zijn club Bayern München heeft echter al aangekondigd tegen de uitspraak in beroep te gaan

FC Bayern München
@FCBayern
.@esmuellert_ ist nach seinem Platzverweis im letzten Spiel der @ChampionsLeague-Gruppenphase für zwei Spiele gesperrt worden. Der #FCBayern wird bei der UEFA Berufung einlegen. https://t.co/pgxZE9ruEH
5 maanden geleden

Ajax moet ook een boete van 20.000 euro betalen, omdat supporters tijdens het duel met Bayern München voorwerpen op het veld gooiden.

Het is voor de Amsterdammers bepaald niet de eerste sanctie dit seizoen. Na het tweeluik met Benfica kreeg Ajax al een boete van 71.000 euro en een voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder eigen publiek.

Uitspraak ongeregeldheden in Athene uitgesteld

Bovendien is de Amsterdamse club nog in afwachting van een uitspraak van de tuchtcommissie na de ongeregeldheden in het stadion van AEK Athene in november.

Griekse supporters bestoken het uitvak met Ajax-supporters met vuurwerk en ontvlambare materialen Reuters

Hoewel de Ajax-supporters in het stadion niet veel blaam leek te treffen, heeft de tuchtcommissie van de UEFA beide clubs in staat van beschuldiging gesteld.

De zaak is uitgesteld tot eind februari, waardoor Ajax in ieder geval fans mag meenemen naar Estadio Santiago Bernabéu voor de return tegen Real Madrid.

STER Reclame