Bernd Stange op de bank als bondscoach van Syrië EPA

Ook Syrië ontslaat bondscoach in groepsfase Azië Cup

time icon

De tegenvallende resultaten van Syrië op het toernooi om de Azië Cup hebben de Duitse bondscoach Bernd Stange zijn baan gekost.

Syrië heeft één punt uit twee duels en is nog zeker niet uitgeschakeld voor de tweede ronde. Toch besloot de Syrische bond enkele uren na de nederlaag tegen Jordanië (0-2) om de Duitser te ontslaan.

Fajr Ibrahim, drie keer eerder bondscoach van Syrië, werd als opvolger aangesteld.

Informant en wereldreiziger

De geboren Oost-Duitser Stange was onder meer bondscoach van de DDR in de jaren tachtig. Na de val van de muur werd hij trainer van Hertha BSC. Een succesvolle loopbaan in de Bundesliga werd in de knop gebroken, toen naar buiten kwam dat Stange jarenlang informant was geweest voor de Stasi, de Oost-Duitse geheime dienst.

Na een imposante wereldreis, waarin hij onder meer bondscoach was van Oman, Irak, Wit-Rusland en Singapore, streek de Duitser in 2018 neer in Syrië.

Tweede ontslag in groepsfase

Stange is al de tweede bondscoach die tijdens dit toernooi wordt ontslagen. De ervaren Serviër Milovan Rajevac moest weg bij Thailand, nadat zijn ploeg de openingswedstrijd tegen India met 4-1 had verloren.

Syrië, de ploeg van Heracles-middenvelder Mo Osman, kan zich nog altijd plaatsen voor de achtste finales van de Azië Cup. Dan moet Syrië in het derde groepsduel wel een goed resultaat zien te halen tegen titelverdediger Australië.

Mohamed Osman (10) met het elftal van Syrië voor het Azië Cup-duel met Jordanië AFP

STER Reclame