Alex van Silfout .

Alex van Silfhout nieuwe bondscoach dressuurruiters

time icon

De 64-jarige Alex van Silfhout is de opvolger van Rien van der Schaft als bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters. Van der Schaft legde in augustus 2018 zijn functie vlak voor de Wereldruiterspelen neer, omdat hij zich niet gelukkig voelde in zijn rol. De bond besloot toen geen interim-bondscoach aan te stellen.

Van Silfhout was de afgelopen twee jaar actief als bondscoach van de jeugd, waarmee hij vorig jaar teamgoud won op het EK voor junioren in het Franse Fontainebleau.

De functie van Van Silfhout wordt overgenomen door Monique Peutz, die de afgelopen twee jaar actief was als bondscoach bij de jonge ruiters tot 14 jaar. Zij zal op haar beurt weer worden opgevolgd door oud-olympiër Imke Schellekens-Bartels.

"We moeten allemaal dezelfde kant op met de dressuursport in Nederland", stelt Van Silfhout. "Ik weet zeker dat we daar met z'n drieën grote stappen in kunnen maken."

Ruiter

Voordat hij actief werd in het trainersvak, was Van Silfhout dressuurruiter in het internationale Grand Prix-circuit. In 2007 won hij drie onderdelen op het Grand Prix-evenement in Hickstead met paard Nimbly.

De laatste jaren is Van Silfhout voornamelijk bezig met het opleiden van ruiters, onder wie zijn eigen zoon Diederik van Silfhout.

STER Reclame