NOS Sport

Geen finaleplaats Bertens in Sydney, wel een dag extra rust

Bertens komt net tekort voor finaleplaats in Sydney

Kiki Bertens is er net niet in geslaagd om de finale te halen van het WTA-toernooi in Sydney. De nummer negen van de wereld kwam tegen de Australische Ashleigh Barty, de nummer 15 van de wereld, met 5-4 voor in de derde set, maar verloor met: 7-6 (4), 4-6, 5-7.

Omdat Bertens morgen geen finale hoeft te spelen, heeft ze een extra dag rust voor de Australian Open in Melbourne. Daar komt ze maandag in de eerste ronde uit tegen de Amerikaanse Alison Riske.

Motor Bertens hapert in slotfase

Tegen Barty sloeg Bertens vijftien aces en ze boog in de tiebreak van de eerste set een 4-1 achterstand om in setwinst. Het was niet genoeg om de lepe Australische van de wijs te brengen. Van de laatste veertien punten won Barty er twaalf.

"Helaas geen finale, maar er zijn hier veel goede dingen gebeurd. Klaar om naar de Australian Open te gaan", schreef Bertens op Twitter.

Eerder deze week won Barty ook al van Jelena Ostapenko (Roland Garros-kampioene van 2017), Simona Halep (de nummer een van de wereld) en Elise Mertens (de nummer twaalf van de wereld). "Het is echt een fenomenale week", aldus de Australische.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl