Giovanni van Bronckhorst tijdens het trainingskamp in Marbella Pro Shots

Tussentijdse cijfers belangrijk voor Van Bronckhorst, maar: 'Het gaat om je eindlijst'

time icon

Giovanni van Bronckhorst is bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer van Feyenoord, maar weet nog niet of hij volgend seizoen ook nog voor de groep staat. De 43-jarige trainer heeft een aflopend contract en gesprekken over een verlenging van zijn dienstverband zijn nog niet begonnen.

"Dat zal midden februari gebeuren", laat hij weten tijdens het trainingskamp van de Rotterdammers in het Spaanse Marbella. "Ik ben niet de eerste trainer waarvan het contract afloopt en pas praten over een verlenging in januari of februari is heel normaal. Alleen is het wel iets wat heel veel mensen bezighoudt", merkt hij zelf ook.

"Van de mensen waarmee ik praat, technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong, voel ik positiviteit en dat is het enige wat ik daar over kan zeggen."

Van Bronckhorst: 'Voel positiviteit van bestuur'

In het Spaanse Marbella blikt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vooruit op de tweede seizoenshelft.

Balans

Onder de Spaanse zon is er ook tijd om zo halverwege het voetbalseizoen de balans op te maken. Hoe staat Feyenoord ervoor? Hoeveel voldoendes en onvoldoendes heeft Van Bronckhorst in petto voor zichzelf en zijn spelers?

Op het trainingskamp laat hij echter niet het achterste van zijn tong zien. "Tussentijdse cijfers zijn heel belangrijk, maar uiteindelijk gaat het om je eindlijst", aldus de oefenmeester van de Rotterdammers die op dit moment derde staan, op twaalf punten van koploper PSV. "Uiteindelijk worden de prijzen verdeeld aan het einde van het seizoen."

Giovanni van Bronckhorst in gesprek met NOS-verslaggever Ragnar Niemeijer Pro Shots

De enige prijs die aan het begin van het seizoen wordt vergeven, de Johan Cruijff Schaal, pakte Feyenoord door PSV te verslaan. Maar nu het seizoen halverwege is, lijkt alleen het winnen van de KNVB-beker nog mogelijk.

In Europa werden de Rotterdammers al in de voorronde uitgeschakeld door het Slowaakse AS Trencin en in de competitie staan PSV en ook nummer twee Ajax ver voor.

Wisselvallig in de competitie

"Wisselvallig", noemt Van Bronckhorst het optreden van zijn ploeg in de competitie tot nu toe. "Een slecht begin natuurlijk, we verloren de eerste wedstrijd uit bij De Graafschap in een moeilijke week waarin we ook ruim verloren bij Trencin. Daarna hebben we een goede periode gehad, waarbij we weer wat aansluiting vonden bij Ajax en PSV. Het gat is de laatste week voor Kerst weer vijf punten groter geworden waardoor de afstand nu vrij groot is."

Of dat nu komt door de zwakte van Feyenoord of de sterkte van PSV en Ajax kan Van Bronckhorst niet zeggen.

Van Bronckhorst: 'Je speelt niet alleen maar tegen PSV'

In het Spaanse Marbella blikt Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vooruit op de tweede seizoenshelft.

"De waarheid zal ergens in het midden liggen. Ze zijn sterk en hebben goede resultaten behaald, dat maakt de voorsprong zo groot. Maar we hebben twee keer van PSV gewonnen dit seizoen. Dus in de onderlinge confrontaties zijn wij het betere team geweest, maar je speelt meer dan alleen tegen PSV."

"Het probleem is dat we in heel veel wedstrijden niet de punten hebben behaald die we moeten behalen. Zeker tegen tegenstanders die op papier minder zijn."

STER Reclame