NOS NieuwsAangepast

Politie ontruimt school in Utrecht na bedreiging en houdt verdachte aan

In Utrecht is op het bedrijventerrein Kanaleneiland vanmiddag een school uit voorzorg ontruimd. De politie besloot daartoe nadat er bij de school aan de Europalaan een telefonische bedreiging was binnengekomen.

Volgens de directrice van de school voor bijzonder voortgezet onderwijs belde een man die "iets kwam doen rond de school", zei ze tegen RTV Utrecht. De man had het volgens haar ook over wapens.

De politie heeft een verdachte aangehouden. Het is een man van 19 uit Utrecht.

De gealarmeerde politie zette de omgeving rond de school af en ontruimde het gebouw gefaseerd. Rond vier uur was de school zo goed als leeg, zei de directie tegen een verslaggever van RTV Utrecht.

De politie zette de omgeving van de school af:

School ontruimd na telefonische bedreiging

De ontruimde school is een vestiging van Stip voortgezet speciaal onderwijs. Het is een zogeheten zmlk-school, waar zeer moeilijk lerende kinderen onderwijs krijgen. Deze leerlingen hebben een verstandelijke beperking.

Op de school zitten leerlingen in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar uit Utrecht en omgeving. Zij werden na de melding over de ontruiming opgehaald door hun ouders of met speciale busjes.

Ze waren door de directrice op de hoogte gesteld, twittert Marco Geijtenbeek van RTV Utrecht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl