AFP
NOS Sport

Loting Australian Open biedt Bertens en Haase perspectief

De loting van de Australian Open heeft goed uitgepakt voor de twee Nederlandse deelnemers aan het enkelspel: Kiki Bertens en Robin Haase. Beiden treffen maandag in de eerste ronde geen uitgesproken sterke tegenstander en ze zitten ook niet in de buurt van de absolute wereldtoppers.

Bertens behoort zelf tot de wereldtop en is als negende geplaatst in Melbourne. Ze moet spelen tegen de Amerikaanse nummer 48 van de wereld, Alison Riske, van wie ze nog nooit verloor. De tweede ronde wordt pittiger. Daarin wacht olympisch kampioene Monica Puig uit Puerto Rico of de Russin Anastasia Pavlioetsjenkova.

De Amerikaanse Sloane Stephens, de nummer vijf van de wereld en US Open-kampioene van 2017, kan in de vierde ronde de eerste tegenstandster van serieus formaat worden voor Bertens, die vandaag in Sydney de halve finales bereikte.

Spaanse tegenstander voor Haase

Robin Haase kruist de degens met de Spanjaard Guillermo Garcia-López, de nummer 101 van de wereld. Haase, die 49ste is, speelde twee keer eerder tegen hem en verloor beide keren in drie sets.

AFP

Als Haase nu wel wint, treft hij de Tsjech Tomas Berdych (die terugkomt van een blessure) of de als dertiende geplaatste Brit Kyle Edmund.

Grote namen

De wereldtoppers Roger Federer, Novak Djokovic en Rafael Nadal hebben geen opvallende loting. Bij de vrouwen kunnen Simona Halep - de Roemeense nummer een van de wereld - en de Amerikaanse Serena Williams elkaar al bij de laatste zestien tegenkomen.

Mogelijk doet Richèl Hogenkamp ook nog mee aan de Australian Open als qualifier. Zij bereikte vannacht de derde en laatste ronde van het kwalificatietoernooi in Melbourne en moet dus nog een wedstrijd winnen om zich te plaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl