Bergwijn geniet van 'honderd procent' sfeer bij PSV

Met een glimlach op het gezicht maakt PSV zich op voor deel twee van de kampioensrace met Ajax. Maar van een vakantie op het hypermoderne complex van de Aspire Academy in Doha, waar de Eindhovenaren zijn neergestreken in de winterstop, is allerminst sprake.

Wel is er ruimte voor hilariteit en vreugde als de spelers ineens bloedfanatiek worden bij het door hen betitelde 'pizza-spelletje', waarin de spelers zo snel mogelijk de bal overspelen en 'af' zijn als de bal in hun vak belandt. De drone van de video-analist moet zelfs worden ingezet om het winnende team aan te wijzen.

'De sfeer? Een tien'

"Alles zit erop en eraan. Het gaat er hitsig aan toe", geeft Steven Bergwijn met een glimlach toe. De aanvaller geeft de huidige sfeer in de PSV-selectie "een tien", maar erkent dat het niet alleen maar lachen, gieren, brullen is.

"Ik begin alle trainingen wel te voelen, maar dat is normaal op een trainingskamp. Gelukkig hebben we vanmiddag even vrij om op te laden", aldus PSV's assistkoning Bergwijn, die in de eerste seizoenshelft net als Luuk de Jong zeven eredivisietreffers voorbereidde.

Wie op het trainingscomplex op een bepaald punt gaat staan, kan zien dat ook de selecties van Bayern München (met Arjen Robben) en Club Brugge (met Ruud Vormer, Stefano Denswil en Arnaut Danjuma Groeneveld) in Doha zijn neergestreken.

Rosario nuchter na krankzinnige maanden

Het geeft aan dat dit een ideaal onderkomen is voor sporters. "Als je kijkt naar het veld, de locatie waar we zitten, het eten en het hotel dicht bij het trainingsveld, dan is dit denk ik een toplocatie", klinkt het uit de mond van Pablo Rosario.

"Dit is ook belangrijk, om onze focus te leggen op dingen die we willen verbeteren. Daarvoor heb je een toplocatie nodig. Dus je ziet ons ook veel lachen", aldus de middenvelder, die in positieve zin krankzinnige maanden achter de rug heeft.

Precies een jaar geleden was Rosario nog een dienende speler van Jong PSV in de eerste divisie. Sinds afgelopen zomer is hij onomstreden bij trainer Mark van Bommel, scoort hij in de Champions League en is hij opgeroepen voor het Nederlands elftal.

Rosario is trots dat hij zijn familie trots maakt

"Ik ben zelf niet zo van het terugblikken. Dat doet mijn familie wel voor me. In de familie-app zie ik veel foto's voorbijkomen. Het is mooi dat we dit met z'n allen kunnen beleven. Ik ben trots dat ik hen trots kan maken", blijft Rosario bescheiden.

Goal tegen Inter speciale betekenis

Zijn fraaie treffer in de thuiswedstrijd tegen Internazionale, waarvan PSV in de Champions League uiteindelijk met 2-1 verloor, heeft een speciale betekenis gekregen.

De groepsapp van de familie Rosario ontplofte na dat doelpunt. "Ik kreeg nog een filmpje van mijn moeder en tante die in de huiskamer bijna anderhalve minuut van blijdschap stonden te schreeuwen, alsof ik drie keer had gescoord. Dat zijn wel hele mooie dingen om op terug te kijken."

PSV viert de 1-0 van Pablo Rosario tegen Internazionale in de Champions League Pro Shots

STER reclame