Ajax bereidt zich deze week in Florida voor op de tweede helft van de competitie. De Amsterdammers spelen twee wedstrijden in het kader van de Florida Cup. Vrijdag tegen Flamengo, een dag later is São Paulo de tegenstander.

Dinsdag was in de Universal Studios de perspresentatie van het toernooi. Namens Ajax was aanvoerder Matthijs de Ligt aanwezig. Hij moest op de foto met bekende stripfiguren en plaatsnemen in een achtbaan.

Toekomst

Daarna sprak De Ligt, die begeerd wordt door tal van Europese topclubs, zich uit over zijn toekomst. "Van een vertrek zal het deze transperiode niet komen. Nee, daar hoeven de Ajax-fans niet bang voor te zijn. We willen de titel halen en daar is iedereen hard voor nodig."

Eind december na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Roda JC sprak het grootste voetbaltalent van Europa nog in aannames: "Of ik hier na de winterstop nog speel? Dat denk ik wel. Ik neem aan van wel..." In Florida is hij dus een stuk stelliger.

André Hazes jr. ziet in Florida dat het goed zit met Ajax

Sportief gezien gaat het goed met Ajax. De Amsterdammers doen nog op drie fronten mee (landskampioenschap, Champions League en KNVB-beker), maar dat betekent niet dat er niets meer te verbeteren valt.

"De restverdediging (positioneren bij balverlies, red.) bijvoorbeeld. Dat soort dingen is heel belangrijk voor onze manier van spelen. Daar zullen we deze week aandacht aan besteden", aldus De Ligt.

STER reclame