Zon, zee en voetvolley voor VVV, maar dan in stormachtig Den Haag

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zon, zee en voetvolley voor VVV in stormachtig Den Haag

Ja, het strand ligt op twintig minuutjes rijden, net als voor VVV's concurrenten PEC Zwolle en FC Emmen. Maar daarmee houdt de vergelijking ook op: waar die laatste twee clubs hun trainingskamp hebben belegd onder de Spaanse zon, bereiden de Venlonaren zich namelijk voor in Den Haag.

'Hellooo ADO Den Haag. Wij passen wel even op jullie stadion, oké?', knipoogt de Limburgse club dinsdagmorgen op Twitter.

ADO zit wel in het buitenland, het Turkse Belek om precies te zijn. De thuishaven van de Hagenaars is voor vijf dagen het domein van VVV.

VVV-Venlo
@VVVVenlo
Hellooo @ADODenHaag Wij passen wel even op jullie stadion, oké? 👋🏼 #VVVoptrainingskamp #ADOVVV
4 maanden geleden

De stevige zeewind - het waait aan de kust zo'n vier keer harder dan in Venlo - krijgt de ploeg van Maurice Steijn er gratis bij. De trainer neemt het voor lief, de voordelen van trainen in eigen land wegen wat hem betreft zwaarder.

"Je moet een beetje geluk hebben met het weer, dat het niet vriest of sneeuwt. Voor de rest kan je hier prima werken", aldus Steijn, geboren en getogen in Den Haag.

"In het buitenland ben je dagen kwijt aan reizen en ben je soms ook afhankelijk van het weer. Tenzij je naar Zuid-Spanje gaat."

Gevoel van trainingskamp

Terwijl de 45-jarige Steijn zijn verhaal doet, breekt achter hem de zon door. Die heb je dus ook gewoon in Nederland, hoewel hij een stuk minder warm aanvoelt. En ook het echte trainingskampgevoel ontbreekt niet door "tal van activiteiten", naar de woorden van Steijn.

VVV-Venlo traint in het stadion van ADO Den Haag, dat zelf traint in Turkije Pro Shots

"Voor mij is dit de ideale voorbereiding, we maken er ook hier wel wat leuks van", verzekert de trainer. Op het programma van dinsdagmiddag: een voetvolleytoernooi in een Scheveningse hal en een tramtour door de stad, mét eten erbij.

Steijn: "Dat schijnt een hele leuke belevenis te zijn. Die tram laat je alle hoeken en gaten van Den Haag zien. Voor mij bekend terrein, maar voor de jongens nieuw."

VVV-doelman had met PSV in Qatar kunnen zitten

Voor Lars Unnerstall, bijvoorbeeld. De Duitse keeper wordt dit seizoen gehuurd van PSV, dat zich in Qatar in het zweet werkt. Het is in het oliestaatje zo'n 20 graden warmer dan in Den Haag, maar Unnerstall bezweert dat dat "geen probleem" is.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

VVV-doelman had met PSV in Qatar kunnen zitten: 'Geen probleem'

"Ja, Qatar is echt lekker. Ik ben daar drie keer geweest met Schalke 04, lekker in de zon een beetje voetballen", mijmert de 28-jarige doelman. "Maar dan kom je terug en is het echt koud hier, dan moet je echt wennen aan het weer."

Dat probleem heeft Unnerstall deze winter dus niet ("we trainen hier in de wind") en de huurling ziet nóg een voordeel: op 19 januari hervat VVV de eredivisie met een bezoek aan... ADO Den Haag. "Dus dat is goed."

STER Reclame