Beliën en Dijkema proberen te blocken
NOS Sport

Volleybalteams treffen België bij olympische kwalificatie

De Nederlandse volleybalploegen moeten op weg naar de Olympische Spelen afrekenen met de nationale teams van België. De internationale volleybalbond heeft de kwalificatiepoules gepresenteerd die zijn samengesteld op basis van de wereldranglijst.

De Nederlandse mannen, sinds het vertrek van Gido Vermeulen eind vorig jaar zonder bondscoach, treffen ook de huidige nummer 2 van de wereld, de Verenigde Staten. Nederland staat zelf 15de, België 12de. De poule wordt gecompleteerd door Zuid-Korea, de nummer 24 wereldwijd.

Ook in de groep van de Nederlandse vrouwen is België een van de tegenstanders. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison, de nummer 7 van de wereld, treft daarnaast ook Italië (8) en Kenia (20). De Belgische vrouwen staan 19de op de wereldranglijst.

Herkansing

De winnaars van de zes groepen plaatsen zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De kwalificatietoernooien vinden plaats in augustus. De Nederlandse volleybalbond beraadt zich nog op de mogelijkheid om de organisatie van een van de toernooien op zich te nemen.

Mocht de missie tijdens het kwalificatietoernooi in augustus niet slagen, dan volgt nog een herkansing in een continentaal toernooi in 2020.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl