Geen Spanje, VS of Qatar: Heracles op 'trainingskamp' in Almelo

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Geen Spanje of Qatar: Heracles op trainingskamp in Almelo

Spanje, Portugal, Turkije, Qatar en Florida: de eredivisieclubs zoeken deze winterstop massaal de zon op om zich op te laden voor de tweede seizoenshelft. Alle eredivisieclubs? Nee, twee clubs blijven dapper weerstand bieden tegen het Nederlandse weer: VVV-Venlo en Heracles.

"Het is heerlijk hier. Het is prachtig weer, dus waarom niet?", lacht Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van Heracles, terwijl hij een blik werpt op het donkere wolkendek boven Almelo.

Vorig jaar rond deze tijd verpoosden de Heraclieden nog in de warme zon van de Zuid-Spaanse badplaats Estepona. Maar volgens Fledderus had trainer Frank Wormuth goede argumenten om dit keer thuis te blijven.

Klimaat

"We hebben hier in Nederland ook zon, alleen hangen er wolken voor", legt de Duitse trainer uit. "Als je maar vier weken hebt tussen de laatste en de eerste wedstrijd, moet je je tijd goed indelen. We hebben de spelers twee weken vrij gegeven, om hun hoofd helemaal leeg te maken. Maar ze kregen wel een trainingsprogramma mee naar huis."

"Als we vervolgens naar Spanje zouden gaan, kost dat twee reisdagen. Die twee dagen kunnen we nu gebruiken om te trainen", aldus Wormuth. "En dan heb je nog het klimaat: in Spanje raak je gewend aan het warme weer. Kom je dan thuis, dan kun je onnodig een verkoudheid oplopen."

Heracles Almelo
@HeraclesAlmelo
🎙🎥 Aandacht genoeg voor het 'trainingskamp in Almelo'.
4 maanden geleden

En dus verblijft Heracles nu op 'trainingskamp' in Almelo, waar dinsdag nota bene code geel van kracht is vanwege een verwachte storm. Maar dat mag de pret niet drukken. "Meestal gaan we naar het buitenland, maar de trainer besloot hier te blijven. Prima toch?", aldus middenvelder Lerin Duarte.

Niet te vroeg juichen

Er heerst dan ook tevredenheid bij Heracles, dat een prima eerste seizoenshelft kende en op de zesde plek in de eredivisie staat. "We zijn blij met het aantal behaalde punten", stelt technisch directeur Fledderus. "Maar we moeten niet te vroeg juichen. We werken hard, we doen ons best, en alles valt op dit moment goed."

Trainer Wormuth beaamt dat. "Als je naar de stand kijkt, staan we er goed voor. Maar we zijn geen wonderteam dat alles automatisch wint. Het is hard werken. In Nederland ontlopen de nummers vier tot en met achttien elkaar niet zoveel. Dus dan gaat het om details en de vorm van de dag."

Heracles-trainer Frank Wormuth blijft in de winterstop liever thuis ANP

Twee details waar Heracles aan moet werken zijn volgens Wormuth het aantal tegendoelpunten ("35, dat is te veel") en het feit dat er weinig punten in uitwedstrijden worden gehaald: van de 26 punten werden er slechts 8 op vreemde bodem veroverd.

"Uitwedstrijden zijn een beetje een probleem", aldus Wormuth. "Maar dat was vorig jaar ook zo en we hebben tot nu toe meer punten in uitwedstrijden gehaald dan vorig seizoen."

"Het gaat om details. We hebben verdedigend één-op-één wat problemen, zeker in uitwedstrijden. En als we voorstaan, gaan we te snel naar voren. Dit soort tactische kleinigheden moet anders."

'Juist bedrag op tafel'

Volgens middenvelder Duarte hoort Heracles thuis op de plek waar de club nu staat. "Als je kijkt wat we hebben laten zien, denk ik van wel. Misschien kan het nog hoger als we nog wat dingen verbeteren."

Maar dan moeten er in deze transferperiode geen spelers vertrekken. En er is wel wat belangstelling, onder anderen voor de Zweedse spits Kristoffer Peterson, dit seizoen al goed voor tien goals. "Er speelt nu niets spannends, maar dat kan snel veranderen", zegt technisch directeur Fledderus.

"Het liefst willen we iedereen behouden, maar je hebt wel met de wens van de speler te maken. En als het juiste bedrag op tafel komt, gaan we erover nadenken."

STER Reclame