Maurizio Arrivabene EPA

Ferrari heeft teambaas Maurizio Arrivabene aan de kant geschoven. Dat heeft de renstal zelf bevestigd nadat de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport daarover had bericht. Arrivabene wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende resultaten van de renstal in de afgelopen seizoenen.

Mattia Binotto is zijn opvolger. Hij was technisch directeur bij Ferrari.

De Italiaanse renstal beschikte vorig seizoen over een sterke wagen, maar de prestaties van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen bleven achter bij de verwachtingen. Ferrari werd opnieuw afgetroefd door Mercedes.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton veroverde mede door een ijzersterke tweede helft van het seizoen voor de vijfde keer de wereldtitel. Vettel eindigde op ruime afstand als tweede, Räikkönen als derde.

Ferrari veroverde in 2007 voor het laatst de wereldtitel bij de coureurs. Toen was Räikkönen, die komend Formule 1-seizoen voor Sauber uitkomt, de beste. In 2008 veroverden de Italianen voor het laatst de wereldtitel bij de constructeurs.

Opdracht

Arrivabene trad eind 2014 aan als teambaas. Hij had maar een opdracht: Ferrari weer aan de wereldtitel helpen. Daar kwam weinig van terecht. Vettel begon sterk aan het afgelopen seizoen, maar kon de titelstrijd niet volhouden.

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint op 17 maart met de Grand Prix van Australië. Vettel is opnieuw de eerste coureur van Ferrari. In de andere bolide zit Monegask Charles Leclerc.

STER reclame