Getty Images

LeBron James, Stephen Curry en Kevin Durant. Dat zijn de sterspelers van de NBA, maar in hun kielzog werpt ook de 28-jarige Kemba Walker zich steeds meer op als een van de blikvangers van de Amerikaanse basketbalcompetitie. En dat allemaal onder de bezielende leiding van levende legende Michael Jordan.

Jordan, die gezien wordt als beste basketballer aller tijden, is eigenaar van Charlotte Hornets en haalde Walker in 2011 bij zijn team. Hij herkent naar eigen zeggen iets van zichzelf in Walker en praat voor ieder duel met zijn protegé, oefent een-op-een met hem en spreekt veel met hem over de ontwikkeling van het spel. Sinds dit seizoen speelt Walker ook op Jordan-schoenen.

Een van de beste pointguards

Dat alles begint zich uit te betalen. Walker is al jaren de beste speler van de Hornets, maar behoort nu ook tot de besten van de competitie. Wat betreft scoren hoeft hij slechts drie andere pointguards (spelverdelers) voor zich te dulden. En dat terwijl hij voor een relatief matig team speelt.

Michael Jordan laat zijn waardering blijken voor Kemba Walker Getty Images

Walker maakte dit seizoen gemiddeld 25,4 punten per duel. Alleen James Harden van Houston Rockets (33,7), Stephen Curry van Golden State Warriors (29,4) en Damian Lillard van Portland Trail Blazers (26,4) doen het beter. Maar zij hebben dus wel de beschikking over betere teamgenoten.

Walker steelt de show in Phoenix

Eerder dit seizoen viel Walker op toen hij 60 punten maakte tegen Philadelphia 76ers en afgelopen nacht haalde hij weer de Amerikaanse krantenkoppen. Welhaast in zijn eentje boog hij bij Phoenix Suns in de laatste vier minuten van de wedstrijd een achterstand om in een 119-113 overwinning.

Walker maakte achttien van de laatste negentien punten van de Hornets, stelde 21,7 seconden voor tijd de winst veilig met een sprongschot en gooide de bal tijdens het eindsignaal ook nog even vanaf eigen helft achteloos in de basket.

Na dit seizoen loopt Walkers contract af bij de Hornets. Grote vraag is of eigenaar Jordan de sterspeler kan behouden voor Charlotte. Walker deed pas twee keer mee aan de NBA play-offs. De kans om in de buurt te komen van een NBA-titel (waar Jordan er zes van heeft) is bij andere teams dan ook veel groter.

Walker heeft al laten weten eerst dit seizoen te willen afmaken alvorens een besluit te nemen over zijn toekomst. Charlotte bezet halverwege de achtste plaats in de Eastern Conference, precies genoeg om de play-offs te halen.

STER reclame