Suzanne Schulting kwam bij het NK twee keer ten val
NOS Schaatsen

Schulting krijgt EK-ticket, maar is wel 'op de vingers getikt'

Ondanks haar valpartijen bij de NK is shorttrackster Suzanne Schulting zoals verwacht door de schaatsbond KNSB gewoon opgenomen in de selectie van het Nederlands team voor de EK van volgende week in Dordrecht.

De kersvers Nederlands kampioenen Lara van Ruijven en Daan Breeuwsma hadden met hun nationale titel automatisch een EK-ticket in de wacht gesleept, de andere acht namen werden door de KNSB aangewezen.

Vrouwen: Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries (relay) en Tineke Den Dulk (relay)

Mannen: Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Jasper Brunsmann (relay) en Dennis Visser (relay)

Niet dat er enige twijfel bestond over Schulting, de olympisch kampioene op de 1.000 meter en sportvrouw van het jaar 2018, maar door haar twee valpartijen bij het NK zat ze wel even in de wachtkamer.

"De focus verslapt ergens wat en dat is niet handig", verklaarde ze haar valpartijen in Heerenveen. "Maar op weg naar een EK is het alleen maar goed dat ik even op mijn vingers getikt ben."

Bij de mannen is Hoogerwerf na twee blessures (knie en enkel) sterk genoeg bevonden voor een individuele startplek. Sjinkie Knegt ontbreekt in Dordrecht vanwege een spierblessure.

Bij de vrouwen is Den Dulk geselecteerd voor de relay in plaats van Avalon Aardoom, die nog kampt met de naweeën van een hersenschudding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl