NOS Schaatsen

Breeuwsma wint NK opnieuw, ook al rijdt hij rondje te weinig

Breeuwsma wint NK opnieuw, ook al rijdt hij rondje te weinig

Daan Breeuwsma heeft zijn nationale shorttracktitel geprolongeerd. De Fries hield op het ijs van Thialf Itzhak de Laat - die tweede werd - en de verrassende Sven Roes achter zich. Sjinkie Knegt ontbrak vanwege een spierblessure.

Breeuwsma is met zijn titel verzekerd van een startbewijs voor de EK van volgende week in Dordrecht. De overige startbewijzen werden later door de selectiecommissie van de KNSB verdeeld.

Rondje te weinig

Breeuwsma begon met winst op de 1.500 meter, maar kwam op de 500 meter in de finale ten val. Hij stond en werd alsnog derde. De jury zag daarbij door de vingers dat Breeuwsma een rondje te weinig had gereden.

De hoofdpersoon zelf haalde zijn schouders erover op: "Ach ja, ik zit er niet zo mee. Ik heb daarna sowieso laten zien dat ik de beste ben."

Kampioen Breeuwsma reed rondje te weinig: 'Zit er niet zo mee'

Jasper Brunsmann greep verrassend de titel op de 500 meter, voor De Laat.

Breeuwsma deelt uit op 1.000 meter

De Laat was de grootste concurrent voor Breeuwsma in de titelstrijd. In de finale van de 1.000 meter bewees Breeuwsma echter de beste te zijn. Hij won overtuigend, met De Laat als tweede.

De klassementsleider hoefde op de afsluitende 3.000 meter alleen maar in het spoor van De Laat te blijven om de titel veilig te stellen. Roes won de afsluitende afstand en rukte daardoor op naar de derde plaats in het eindklassement.

Eindstand

Daan Breeuwsma 89
Itzhak de Laat 76
Sven Roes 48
Jasper Brunsmann 37
Friso Emons 29
Dylan Hoogerwerf 28
Bram Steenaart 15
Dennis Visser 14

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl