In Brussel krijgt Van der Poel maar twee minuten tegenstand

tijd van publicatie Aangepast
AFP

Een dag na zijn honderdste overwinning in het veldrijden heeft Mathieu van der Poel opnieuw een masterclass weggegeven. In Brussel won hij de zevende rit om de DVV-trofee en was hij al na twee minuten trappen los van de concurrentie.

Toch ging het hem nog niet snel genoeg. "Het duurde even voor ik de perfecte lijn had", zei de 23-jarige alleenheerser na afloop. Hij won dit seizoen zes van de zeven DVV-ritten en in de wereldbeker en Superprestige won hij zelfs alle koersen waar hij aan meedeed.

Volgende week is het NK, dan volgt een trainingsstage en op 3 februari het WK. Een belangrijke dag voor Van der Poel, want de afgelopen twee jaar greep hij naast de wereldtitel.

Nog even en dan begint het wegseizoen

Daarna gaat hij de weg op. Hij zal onder meer de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem rijden. "Ik hoop dat ik er gelijk sta", zei hij vorige maand over zijn deelname aan de grote voorjaarsklassiekers.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Poel: 'Hoop dat ik er gelijk sta in Vlaanderen en AGR'

Na de Amstel Gold Race gaat Van der Poel het wereldbekercircuit van het mountainbiken in om plaatsing voor de Olympische Spelen af te dwingen en na de zomer draait hij weer mee in het veldrijden.

Lars Boom reed in Brussel voor het eerst in twee jaar ook weer een veldrit. De wereldkampioen van 2008, die zich voorbereidt op het wegseizoen, werd net voor de slotronde uit de koers gehaald omdat hij te ver achterlag.

Rotterdamse winnares bij de vrouwen

Bij de vrouwen won een Rotterdamse met Dominicaanse roots: de 20-jarige Ceylin del Carmen Alvarado. Het was haar eerste profzege.

Alvarado ging er al in de eerste ronde vandoor, nam een enorme voorsprong en was op de finishlijn uiteindelijk 43 seconden sneller dan de nummer twee, de Belgische Loes Sels. Laura Verdonschot werd derde.

Klassementsleidster Sanne Cant kon na een val geen rol van betekenis spelen en werd met twee minuten achterstand zevende.

STER Reclame