Australië met PSV'ers blameert zich in Azië Cup tegen Jordanië

Australië blameert zich in Azië Cup tegen Jordanië

Titelhouder Australië is het toernooi om de Azië Cup in Verenigde Arabische Emiraten verrassend begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Graham Arnold (oud-speler van Roda JC en NAC Breda) ging in Al Ain met 1-0 onderuit tegen Jordanië.

Jordanië, de nummer 109 van de FIFA-ranglijst, doet voor de vierde keer mee aan het toernooi, dat dit jaar voor het eerst uit 24 in plaats van 16 deelnemers bestaat. De ploeg haalde in 2004 en 2011 de kwartfinales en strandde in 2015 in de groepsfase.

Australië doet sinds 2006 mee aan de Azië Cup en greep in de vorige editie in 2015 voor het eerst de titel.

Matchwinner Yaseen

Anas Bani Yaseen kopte halverwege de eerste helft fraai de 1-0 binnen. Vier minuten later was het zelfs bijna 2-0 toen keeper Mathew Ryan een vrije trap van Baha' Abdelrahman nog maar net tegen de lat wist te tikken.

Australië, met de PSV'ers Trent Sainsbury en Aziz Behich in de basis, ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en had ook veel meer balbezit, maar weinig echte kansen. Vlak voor tijd raakte Awer Mabil nog wel snoeihard de paal, maar een Australische gelijkmaker bleef uit.

"Het was een van die dagen, heel frustrerend", reageerde de Australische bondscoach Arnold na de nederlaag. "Maar ik moet ook Jordanië een groot compliment geven, ze hebben laten zien dat ze in staat zijn om te vechten."

Australië en Jordanië zitten in groep B, samen met Syrië en Palestina. De nummers 1 en 2 en de vier beste nummers 3 uit de zes groepen plaatsen zich voor de achtste finales.