NOS SportAangepast

Beachduo Brouwer/Meeuwsen woedend op scheidsrechter na mislopen brons

Brouwer en Meeuwsen woedend op scheidsrechter na mislopen brons

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben naast de medailles gegrepen bij het World Tour-toernooi in Den Haag. In de strijd om het brons waren de Russen Ilya Lesjoekov en Konstantin Semenov te sterk: 17-21, 21-14, 12-15.

Het Nederlandse koppel, dat in 2013 wereldkampioen werd, verloor het duel na een discutabel voorlaatste punt. Een van de Russen leek de bal over het net aan te raken, maar dat ontging de scheidsrechter. Brouwer was woedend, sloeg op de scheidsrechtersstoel en kreeg een gele kaart.

Brouwer stormt het veld af

Na het laatste punt was Brouwer nog steeds witheet. Zonder iemand een hand te geven, stormde hij het veld af. En dus stond Meeuwsen de pers alleen te woord: "Ik voel zijn emotie ook, maar uit die iets anders."

Meeuwsen doet interview zonder withete Brouwer: 'Ik uit me anders'

Het toernooi in Den Haag was de opening van het World Tour-seizoen. Er komen dus nog genoeg kansen voor Brouwer en Meeuwsen om wel in de prijzen te vallen. Vorig seizoen wonnen ze samen vijf toernooien.

Russische eindzege

In Den Haag liepen ze de finale mis door in de halve eindstrijd met 15-21, 15-21 te verliezen van het Duitse duo Julius Thole/Clemens Wickler. Die verloren op hun beurt weer de finale van de Russen Viatsjeslav Krasilnikov/Oleg Stojanoskij (11-21, 18-21).

Bij de vrouwen ging de eindzege naar de Braziliaansen Ana Patrícia en Rebecca, de nummers drie van de plaatsingslijst. Zij waren in de finale in twee sets te sterk voor Sarah Sponcil en Kelly Claes: 21-10, 21-18.

Het Nederlandse duo Sanne Keizer/Madelein Meppelink ging zaterdag in de kwartfinales onderuit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl