NOS NieuwsAangepast

Kind (1) maakt het 'redelijk' na val van flat, vader zit vast

Het 1-jarige jongetje dat gisteravond gewond raakte na een val van de eerste verdieping van een flat in Ridderkerk, maakt het goed. Dat zegt burgemeester Anny Attema.

"Ik heb net een telefoontje gehad van de politie", zegt Attema. "Het gaat goed met het kind, het zit in zijn bedje en speelt en is dus goed bij kennis. Het gaat eigenlijk beter met hem dat we gisteravond nog durfden te hopen." De politie Rotterdam zegt dat het naar omstandigheden redelijk met hem gaat.

Kort voor 18.30 uur kwam gisteravond bij de politie een melding binnen over de val van het kind. Volgens die melding was er sprake van opzet. Het kindje werd in kritieke toestand aangetroffen en overgebracht naar een ziekenhuis.

De vader werd verderop in de straat aangehouden. Volgens de politie was voorafgaand aan de val van het kind vermoedelijk sprake van een ruzie in de woning van de man en het kind.

De moeder was op het moment van de val ook in de woning. De politie heeft haar als getuige gehoord, maar is op zoek naar meer getuigen.

Volgens de gemeente Ridderkerk is het gezin niet bekend bij zorg- of jeugdzorginstanties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl