NOS NieuwsAangepast

Voetballer Ribéry slaat terug na kritiek op eten gouden steak

De Franse voetballer Franck Ribéry is op Twitter fel van leer getrokken tegen mensen die kritiek hadden geuit, omdat hij in Dubai een 'gouden' biefstuk had gegeten. Zijn club heeft hem daarom berispt met een boete.

De speler van Bayern München plaatste donderdag een filmpje waarop te zien was dat hij een groot stuk vlees at bij de beroemde kok Nusret Gökçe, bekend als Salt Bae, dat bedekt was met een gouden laagje. "Geen betere manier om het jaar te starten dan met een snufje zout en een bezoek aan mijn Turkse vriend", schreef de voetballer.

Chef-kok Salt Bae, die tegenwoordig ook in Dubai zit, vergaarde op sociale media faam met de ruige manier waarop hij vlees snijdt, en er vervolgens met gebogen pols zout overheen strooit. Hij heeft op Instagram 18,8 miljoen volgers. Tot zijn klanten behoren ook veel topvoetballers.

478 euro

Het gerecht dat Ribéry had besteld, wordt volgens de kok bereid met korrels van 24 karaats goud. Het restaurant zegt tegen het Franse persbureau AFP dat het gerecht 478 euro kost.

Op sociale media kwam er een stortvloed van kritiek van mensen die het etentje decadent vonden. Ribéry maakt daar nu op Twitter gehakt van. "Laat ik beginnen met een boodschap aan de jaloerse mensen en de haters, die ongetwijfeld door een gescheurd condoom op de wereld zijn gekomen: f*** jullie moeders, jullie grootmoeders en heel jullie stamboom. Ik ben jullie niks verschuldigd."

De drie posts die de 35-jarige voetballer eraan wijdt, lijken geen slip of the tongue: de voetballer kondigde gisteravond al aan dat hij met zo'n boodschap zou komen.

Donaties

In zijn bloemrijke scheldkanonnade richt hij zich ook tot de media en "pseudojournalisten", die zich volgens hem met andere zaken moeten gaan bezighouden.

Ribéry richt zijn pijlen in het bijzonder op de Franse oud-presentatrice Audrey Pulvar, die hem een bericht had gestuurd met een opmerking dat hij zijn geld beter kon besteden aan een goed doel. Hij plaatste een foto van haar waarop ze volgens hem een bril draagt van 3000 euro en wierp daarbij de vraag op over hoe zij omgaat met haar geld. Om vervolgens te zeggen: "Als ik doneer, waarom melden de media dat niet? Nee, jullie praten liever over op welke vakantie ik ga met mijn familie."

De voetballer kreeg bijval van de Franse organisatie Ummah Charity, die zich inzet voor de wereldwijde bestrijding van armoede. "Zonder iets te willen rechtvaardigen, bevestigen we dat Franck Ribéry een van onze meest genereuze donoren is. Dank aan hem en zijn vrouw voor het overvloedig geld uitgeven om onze humanitaire acties te financieren."

Boete

Sportdirecteur Hasan Salihamidzic van Bayern München zegt tegen de Süddeutsche Zeitung dat Ribéry een flinke boete zal krijgen. "Hij heeft woorden gebruikt die we als FC Bayern München niet kunnen accepteren."

Hoe hoog de boete is, wordt niet bekendgemaakt. Wel heeft Ribéry gezegd dat hij de straf accepteert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl