Görges stuit opmars verrassende tiener Andreescu in finale

time icon

Slechts één game scheidde Bianca Andreescu nog van de voltooiing van haar tennissprookje in Auckland. Maar Julia Görges weigerde mee te werken, knokte zich terug en kaapte de titel uiteindelijk weg voor de neus van de 18-jarige Canadese qualifier: 2-6, 7-5, 6-1.

Andreescu baarde deze week opzien door als ongeplaatste speelster Caroline Wozniacki en Venus Williams, beiden voormalige nummers één van de wereld én grandslamwinnaressen, uit het toernooi te wippen. Maar Görges bleek dus een maatje te groot.

In de eindstrijd zag het er aanvankelijk ook goed uit voor de Canadese. Görges stapelde fout op fout en behield in de eerste set geen enkele keer haar opslag: 2-6.

WTA
@WTA
She's done it! @juliagoerges retains her Auckland crown - 2-6, 7-5, 6-1 against Bianca Andreescu! @asb_classic
5 maanden geleden

Andreescu werkte in de tweede set een break achterstand weg en kwam zelfs op 4-5. Maar daarna ging titelhoudster Görges beter spelen en kampte de Canadese met vermoeidheid.

Görges trok de tweede set nog met 7-5 naar zich toe en kende in de beslissende set weinig moeite meer met Andreescu: 6-1.

Karoliná Plísková ANP

2.288 kilometer verderop schreef Karoliná Plísková voor de tweede keer het WTA-toernooi van Brisbane op haar naam. De Tsjechische, die ook in 2017 de beste was, rekende in de finale af met Lesia Tsoerenko: 4-6, 7-5, 6-2.

Voor de 29-jarige Tsoerenko was het de vijfde WTA-finale en ze leek daarin hard op weg naar haar vijfde titel. De Oekraïense liet Plísková de fouten maken en serveerde op 5-4 in de tweede set voor de zege. Vanaf dat moment ging het echter flink mis.

Plísková maakte amper nog fouten, pakte met twee breaks op rij de set, zag Tsoerenko op 1-0 in de derde set door haar enkel gaan en greep vervolgens eenvoudig de twaalfde WTA-titel uit haar loopbaan.

STER Reclame