Bianca Andreescu juicht in Auckland AFP

Canadese tiener Andreescu blijft verbazen en bereikt finale Auckland

time icon

De droomweek van Bianca Andreescu op het hardcourttoernooi in Auckland duurt maar voort. De Canadese tiener plaatste zich verrassend voor de finale dankzij een 6-3, 6-3 zege op de Taiwanese Hsieh Su-Wei.

De pas 18-jarige Andreescu was eerder deze week Caroline Wozniacki en Venus Williams, beiden voormalige nummers één van de wereld én grandslamwinnaressen, de baas. Hsieh pakte in het dubbelspel titels op Wimbledon en Roland Garros.

Andreescu plaatste zich als qualifier voor het hoofdtoernooi in Auckland. "Mijn doel was om mezelf te kwalificeren, en misschien een of twee rondes te overleven", zei de Canadese.

De mondiale nummer 152 stuit in haar eerste finale op Julia Görges. De Duitse haalde door een 6-1, 7-6 (6) zege op de Slowaakse Viktória Kuzmová de finale. De 30-jarige Görges speelde al veertien WTA-finales en won er zes.

Sabalenka wint in Shenzhen

De Wit-Russin Aryna Sabalenka heeft op het hardcourttoernooi van Shenzhen haar favorietenrol waargemaakt. De als eerste geplaatste Sabalenka pakte in China de titel door in de finale Alison Riske te verslaan: 4-6, 7-6 (2), 6-3.

Aryna Sabalenka maakt haar favorietenrol waar in China AFP

Sabalenka verspeelde in de tweede set een 5-2 voorsprong en liet op weg naar de tiebreak ook twee setpoints liggen. Maar de gemiste kansen deerden haar niet. In de tiebreak was ze oppermachtig en met twee vroege breaks in de derde set brak ze het verzet van de Amerikaanse.

De 20-jarige Wit-Russin speelde haar zesde finale in krap vijftien maanden. Voor de derde keer stapte de nummer 13 van de wereld als winnares van de baan.

STER Reclame