Ex-internationals voorafgaand aan de traditionele nieuwjaarswedstrijd van Koninklijke HFC in 2018 NOS | ANP

Goedemorgen! Het opruimen op de Wadden gaat weer verder. Verder is er vanmiddag een stille tocht voor de 12-jarige Bekiro Gurpinar, die in Arnhem werd doodgestoken door zijn vader. Ook worden er verschillende protesten in het buitenland verwacht.

Het wordt een grijs weekend. Vandaag kan er verspreid wat regen of motregen vallen. Het wordt rond de 8 graden. De noordwestenwind is een tijd krachtig in het Waddengebied (windkracht 6).

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Arnhem wordt vanmiddag een stille tocht gehouden voor de 12-jarige Bekiro Gurpinar, die werd doodgestoken door zijn vader. De tocht start om 17.00 uur.
  • Er staan verschillende protesten in het buitenland op de agenda: in Frankrijk gaan de gele hesjes weer de straat op, in Servië betogen mensen tegen de president en in Hongarije wordt gedemonstreerd tegen de 'slavenwet' waardoor werkgevers hun personeel langer kunnen laten doorwerken.
  • Een traditionele Nieuwjaarswedstrijd wordt gespeeld. De Koninklijke HFC uit Haarlem voetbalt tegen oud-Oranjespelers. In dat team spelen voor het eerst ook voormalige damesprofs mee.

Wat heb je gemist?

Het aantal migranten dat illegaal de grens met de Europese Unie oversteekt, was het afgelopen jaar op het laagste punt sinds 2013, meldt het Europese grensbewakingsagentschap Frontex. Het afgelopen jaar werden zo'n 150.000 illegale grensoverschrijdingen geregistreerd, een kwart minder dan in 2017.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

277 containers dobberen sinds deze week in de Noordzee. Speelgoed, meubels en allerlei ander spul spoelt aan op de Waddeneilanden. Hoe kunnen zoveel containers van een schip vallen?

We leggen het uit in de onderstaande video:

Hoe een containerschip zomaar 277 containers kan verliezen

Fijne zaterdag!

STER reclame