Ontlading bij Sanne Keizer en Madelein Meppelink na het bereiken van de kwartfinales in Den Haag
NOS Sport

Duo Keizer/Meppelink overleeft matchpoints en haalt kwartfinales

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Madelein Meppelink hebben de kwartfinales bereikt van het World Tour-toernooi in Den Haag. Ze overleefden twee matchpoints tegen het Franse tweetal Jupiter/Chamereau en wonnen in drie sets: 19-21, 21-13 en 18-16.

"Dit was een hele bizarre wedstrijd, we hebben zo wisselvallig gespeeld en met aardig wat dipjes", zei Keizer. "Toch hielden we ons hoofd er op de een of andere manier bij. Ik heb veel aan Madelein te danken, die gooide de beuk er nog even in aan het eind."

Voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel was de achtste finale het eindstation. Het Spaanse tweetal Liliana/Elsa was de Nederlanders in twee sets de baas: 21-15 en 21-18.

Brouwer/Meeuwsen naar achtste finale

Bij de mannen hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales. Het Nederlandse duo won vrijdag z'n beide groepswedstrijden. Zowel het Litouwse duo Juchnevic/Vasiljev als het Amerikaanse tweetal Patterson/Budinger werd in twee sets verslagen.

Twee andere Nederlandse duo's wisten niet direct door te dringen tot de achtste finales. Mees Blom en Yorick de Groot hopen zich zaterdag, net als Jasper Bouter en Ruben Penninga, via een tussenronde alsnog te plaatsen voor de laatste 16.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl