Een waarschuwingsbord bij het binnenrijden van het jachtluipaardenverblijf ANP

Opnieuw zijn bezoekers uit de auto gestapt in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Een auto met een Duits kenteken stopte gisteren in het deel van het park waar de jachtluipaarden leven en twee mensen stapten uit. In het park is het mogelijk om met een safaribus of met de eigen auto tussen de dieren door te rijden.

In mei kwam het safaripark ook al in het nieuws, nadat een Frans gezin uit de auto was gestapt en bijna werd aangevallen door de cheeta's. Het ging toen maar net goed.

Mensen stappen uit auto en worden omsingeld door jachtluipaarden

Birgit uit Tilburg was gisteren met haar ouders en dochters in het safaripark en zag alles gebeuren. "Voor we doorhadden wat er gebeurde, stapten er twee mensen uit. Onze gids, die het ook zag, begon meteen te roepen waarna de twee heel snel weer de auto in gingen en de ramen sloten."

Volgens Birgit heeft het niet langer dan 20 seconden geduurd en zijn de twee nooit bij de auto vandaan geweest. "Ik wilde nog een foto maken voor mijn man, maar voor ik de camera te pakken had, zaten ze alweer in de auto."

Tegen Omroep Brabant zegt haar vader Jan Schilders: "De gids was erg geschrokken en maakte meteen melding van het voorval. Ze vertelde me dat ze dit nog nooit had meegemaakt en dat ze blij was dat die mensen naar haar waarschuwing hadden geluisterd. Gelukkig is het goed afgelopen. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je doelbewust met je gezin daar uit de auto zou stappen."

Op een paar uitzonderingen na worden de instructies goed opgevolgd.

Woordvoerder Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen is niet van plan extra maatregelen te nemen of de instructies aan te passen, nu voor de tweede keer in een jaar tijd bezoekers zijn uitgestapt in het verblijf van de jachtluipaarden. "Het heeft kort geduurd en was meteen onder controle. Hiermee is de kous voor ons af. Een miljoen gasten bezoeken ons park jaarlijks. Op een paar uitzonderingen na worden die instructies goed opgevolgd", zegt een woordvoerder.

Volgens hem handelden de Duitsers uit onwetendheid en was er geen opzet in het spel.

STER reclame