Real-aanvaller Karim Benzema in duel met Villarreal-speler Santiago Caseres
NOS Voetbal

Real Madrid morst punten in inhaalduel bij Villarreal

Real Madrid heeft averij opgelopen in de poging om aan te haken bij de Spaanse top. De Madrilenen kwamen in de inhaalwedstrijd bij Villarreal niet verder dan 2-2 en blijven steken op plek vier in de Primera División.

Het duel was verplaatst, omdat Real op zaterdag 22 december de finale van het wereldkampioenschap voor clubs speelde en won. De spelers van Villarreal vormden daarom voor het treffen een erehaag voor de tegenstander.

Twee keer Cazorla

Santi Cazorla was met twee goals de gevierde man aan de kant van Villarreal, dat het punt goed kon gebruiken en naar de zeventiende plaats van de Primera División steeg.

Een erehaag voor wereldkampioen Real Madrid door Villarreal

Nadat Cazorla Villerreal met een mooie boogbal al na vier minuten op een voorsprong had gezet, kwam Real binnen drie minuten terug door een kopbal van Karim Benzema. Raphaël Varane schoot Real vervolgens op voorsprong.

Luka Modric dacht daarna de 3-1 te maken. De goal werd echter afgekeurd, waardoor het spannend bleef. In de slotfase ging de thuisploeg vol op zoek naar de 2-2 en die viel iets minder dan tien minuten voor tijd door een kopbal van Cazorla na een ragfijne voorzet van Pablo Fornals.

Stand bovenin Primera División

Punten Doelsaldo
1. FC Barcelona 37 48-19
2. Atlético Madrid 34 25-12
3. Sevilla 32 30-17
4. Real Madrid 30 26-21

Het duel Villarreal-Real Madrid werd verplaatst omdat Real Madrid op 22 december de finale van het WK voor clubs speelde. De Koninklijke won voor de derde keer op rij die trofee.

Real Madrid oppermachtig: derde wereldtitel op rij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl