De verdachte komt aan bij de rechtbank in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Terreurverdachte Rotterdam blijft langer vastzitten

De Rotterdamse terreurverdachte die op Oudejaarsdag in Rotterdam werd opgepakt, mag nog veertien dagen worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald.

De man van 24 is geboren in Vlaardingen en heeft een Turkse achtergrond. Hij wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Bovendien zou hij op internet informatie hebben verzameld om een aanslag te plegen.

De politie doet ook onderzoek naar informatie van de AIVD dat hij actief is in kringen van al-Qaida. De politie arresteerde hem op een locatie van een thuiszorgorganisatie. Bij een huiszoeking is onder meer computerapparatuur in beslag genomen.

Rotterdam en Mainz

De aanhouding staat los van de arrestatie van vijf terreurverdachten in Rotterdam en Mainz op 29 december. Die worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. Twee van de vijf zijn inmiddels vrijgelaten. Een van de mensen die nog vastzitten is een 24-jarige man uit Egypte, die wordt gezien als belangrijkste verdachte.

De politie had tegen hem een informant ingezet die informatie vergaarde met afluisterapparatuur.

Politie doorzoekt woning van terreurverdachte in Rotterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl