Getty

Formule 1-legende Michael Schumacher wordt vandaag 50 jaar. Hoe de Duitse zevenvoudig wereldkampioen dat viert, is niet bekend. Net zoals er niets bekend is over zijn medische toestand na zijn skiongeluk van vijf jaar geleden.

Gisteren bracht zijn familie speciaal voor Schumachers verjaardag een zeldzame verklaring naar buiten. "Jullie, de fans, kunnen er zeker van zijn dat hij in de beste handen is en dat we alles doen wat menselijk mogelijk is om hem te helpen."

"Hopelijk kunnen jullie er begrip voor opbrengen dat we Michaels wensen respecteren en zijn gezondheid - een gevoelig onderwerp - privé houden."

Schumacher liep in 2013 ernstig schedelletsel op en werd een halfjaar in coma gehouden. Daarna verliet hij het ziekenhuis om in zijn huis in Zwitserland, dat uitkijkt over het meer van Genève, aan zijn herstel te werken.

Ter ere van zijn 50ste verjaardag is er een Michael Schumacher-app gelanceerd met informatie en foto's van zijn carrière. Er was al een tentoonstelling in Motorworld Cologne-Rhineland, maar vandaag gaat in het Ferrari-museum in Maranello ook de expositie 'Michael 50' van start.

Ferrari opent museum voor 50-jarige Schumacher

"Michael kan trots zijn op wat hij bereikt heeft, dat zijn wij ook! Daarom willen we zijn successen blijven herinneren", meldt zijn familie.

Felicitaties op social media

Schumachers oude team Ferrari eert hem ook. "Michael, we zijn altijd bij je", meldt de Italiaanse renstal op Twitter. En zijn dochter Gina noemt Schumacher op Instagram "de beste vader".

Maar niet alleen Ferrari staat stil bij de de 50ste verjaardag van Schumacher, ook Mercedes - het sterkste Formule 1-team van nu waar Schumacher zijn loopbaan in 2012 afsloot - doet dat. "Hij heeft geholpen de fundamenten te leggen voor onze successen."

Blijf sterk en blijf vechten!

Huidig Formule 1-coureur Nico Hülkenberg noemt Schumacher de 'GOAT' (de beste aller tijden, red). "Blijf sterk en blijf vechten!", voegt hij er aan toe.

Bandenexpert Kees van de Grint behoort tot de intimi van de familie Schumacher. Hij sprak vorige week met de NOS over de carrière van de Duitser, maar ook hij wilde niets kwijt over diens medische toestand.

Van de Grint over Schumacher: 'Als de familie het wil, komt er een mededeling' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame