Loek van Mil eerder dit jaar tijdens de Haarlemse Honkbalweek
NOS Sport

Honkballer Van Mil traint alweer, vier weken na stevig hike-ongeluk

Het gaat snel de goede kant op met Loek van Mil. De werper van het Nederlands honkbalteam heeft vorige week voorzichtig de training hervat bij zijn Australische werkgever Brisbane Bandits. Van Mil reist ook alweer met het team mee.

De 34-jarige honkballer, die tevens onder contract staat bij het Rotterdamse Neptunus, verwacht er weer te staan als het Nederlandse honkbalseizoen op 4 april begint. Of hij nog in actie komt in het Australische seizoen weet hij niet.

Hike-ongeluk

Van Mil werd op 8 december met ernstig hoofdletsel opgenomen is een Australisch ziekenhuis. Hij zou tijdens het hiken - trektocht door de wildernis - met zijn hoofd op een rots zijn gevallen en 24 uur buiten bewustzijn in de open lucht hebben gelegen, voordat hij werd gevonden door een andere wandelaar.

Vanwege de klap op zijn hoofd zou Van Mil bloedingen in zijn hersenen hebben gehad en lag hij enkele dagen in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar een operatie bleek niet nodig.

Werper Van Mil speelde behalve in Australië ook in de Verenigde Staten en Japan. Hij stond onder contract bij vier ploegen uit de Major League Baseball, Minnesota Twins, Los Angeles Angels, Cleveland Indians en Cincinnati Reds, maar tot een MLB-debuut kwam het niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl