Andy Murray schreeuwt het uit tegen Daniil Medvedev in Brisbane EPA

Murray verliest in Brisbane, geblesseerde Nadal trekt zich terug

time icon

Het toernooi van Brisbane is z'n twee grootste publiekstrekkers kwijt. Andy Murray verloor met 7-5, 6-2 van Daniil Medvedev en Rafael Nadal meldde zich af voor z'n partij met Jo-Wilfried Tsonga.

Beide spelers hoopten na drie maanden blessureleed hun rentree te maken op de ATP-tour. Murray kwam dinsdag in actie en boekte een moeizame zege op de Australiër James Duckworth, de nummer 234 van de wereld.

Een dag later bleek dat de Schot nog niet helemaal hersteld is. De Rus Medvedev (4) won met gemak.

Dijbeenblessure Nadal

Nadal heeft zich in Brisbane uit voorzorg teruggetrokken. De Spanjaard heeft last van een lichte spierverrekking in zijn dijbeen.

Nadal liep de blessure vorige week op bij een demonstratietoernooi in Abu Dhabi. De nummer twee van de wereld verwacht niet dat zijn deelname aan de Australian Open, dat op 14 januari begint, in gevaar komt.

"Het is een klein probleem dat wel groter kan worden als ik speel", aldus Nadal, die in 2009 de beste was in Melbourne. "Ik verwacht over een week weer 100 procent te zijn en hoop de Australian Open te winnen".

#BrisbaneTennis
@BrisbaneTennis
Rafael Nadal announces he’s withdrawing from #BrisbaneTennis: “I did an MRI and it shows a small staring on my left thigh. I tried to play, I wanted to play, but recommendations from the doctors (were otherwise)”
6 maanden geleden

STER Reclame