NOS Sport

Van Gerwen mag Rutte bij zijn voornaam noemen: 'Want ik ben wereldkampioen'

Van Gerwen krijgt telefoon van Rutte: "Bedankt Mark, spreek je snel"

Op het moment dat darter Michael van Gerwen na het behalen van zijn derde werelditel de pers te woord wil staan krijgt hij een telefoon tegen zijn oor gedrukt. "Bedankt Mark. Ik spreek je snel. Doeg."

De felicitaties zijn van minister-president Mark Rutte. De kersverse wereldkampioen, die zojuist in de finale korte metten heeft gemaakt met de Engelsman Michael Smith, mag blijkbaar gewoon 'Mark' zeggen.

"Ja, hoezo niet? Is hij meer dan ik? Hij is de minister-president, maar ik ben de wereldkampioen. En zijn naam is toch ook Mark?" En dan iets serieuzer: "Ik heb hem eerder gesproken en het is een fijne man om mee te praten."

De beste darter ter wereld was in de eindstrijd in Londen niet op zijn best. Toch bleek zijn niveau hoog genoeg om met duidelijke cijfers (7-3) af te rekenen met Smith, die zijn debuut maakte in een WK-finale.

Van Gerwen: 'Smith heeft gefaald, hij had niet de ballen'

De 28-jarige Engelsman weigerde na afloop de credits te geven aan zijn opponent. Op de vraag of Van Gerwen de titel ook echt verdiende klinkt een resolute "nee".

"Ik had moeten winnen, maar ik verprutste te veel kansen. Ik speelde heel slecht", aldus 'Bully Boy', die zich na afloop uit frustratie over zijn spel afreageerde op een muur. "Ik denk dat ik daarmee mijn hand heb gebroken."

Smith: 'Van Gerwen niet de terechte wereldkampioen'

Van Gerwen zelf kan weinig met de teksten van zijn concurrent. "Dat interesseert mij echt geen reet. Hij heeft gefaald. Hij had gewoon niet de ballen."

555 duizend euro

Voordat hij op vakantie gaat wordt de Brabander donderdag eerst nog gehuldigd in zijn woonplaats Vlijmen. Misschien dat hij zijn dorpsgenoten daar kan trakteren op een drankje, want met zijn wereldtitel verdient Van Gerwen een slordige 555 duizend euro. "Ik ben een bevoorrecht mens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl