Samir Nasri
NOS Voetbal

West Ham biedt dopingzondaar Nasri tweede kans

West Ham United geeft Samir Nasri de kans zijn carrière een nieuw leven in te blazen. De nummer elf van de Premier League heeft de 31-jarige Fransman een contract tot het einde van het seizoen gegeven.

Begin 2018 werd het contract van Nasri bij het Turkse Antalyaspor ontbonden nadat bleek dat de 41-voudig international tijdens z'n periode bij Sevilla de dopingregels had overtreden.

Kliniek

De overtreding kwam aan het licht nadat doktoren van een kliniek in Los Angeles een foto hadden gepost op sociale media met de tekst dat een geslaagd infuus 'hem tijdens zijn drukke voetbalseizoen gehydrateerd en gezond houdt.' Nadat de informatie naar buiten kwam, werden vanuit de voetbalwereld direct vraagtekens gezet bij de bewuste behandeling.

Nasri werd voor anderhalf jaar geschorst, maar de schorsing ging al in op 1 juli 2017 waardoor de middenvelder een jaar vanaf de zijlijn moest toekijken.

Nasri werd in 2012 en 2014 kampioen in Engeland met Manchester City. In 2016 werd hij verhuurd aan Sevilla. Eerder kwam hij uit voor Arsenal en Olympique Marseille.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl