Mathieu van der Poel
NOS Sport

Van der Poel valt door steward en wint toch

Mathieu van der Poel blijft onklopbaar in de Superprestigewedstrijden. Hij heeft ook de zesde wedstrijd in dat klasssement gewonnen. Zelfs een blunderende steward kon hem niet van de zege afhouden.

Van der Poel was, net als wereldkampioen Wout van Aert, heel slecht weg. Maar waar onze landgenoot snel terug was, bleef de Belg lang ploeteren.

In de derde ronde was Van Der Poel ook Michael Vanthourenhout kwijt en lag de weg naar de winst open. Op dat moment botste de koploper echter op een steward die over het parcours liep. Van der Poel stond op, voelde even aan z'n nek en liet Vanthourenhout niet veel later voor de tweede keer achter zich.

Bril de oorzaak

"Ik zag die man eerst rechts staan'', vertelde Van der Poel op de Belgische tv. "Ik dacht dat hij zou blijven staan, maar hij twijfelde en ging nog naar links. Ik knalde er vol op en voelde mijn nek kraken. Mijn nek plooide helemaal dubbel. Dat zal morgen wel stijf zijn."

De steward wilde een bril pakken die een andere veldrijder op die plek was kwijtgeraakt, maar zag daarbij Van der Poel even over het hoofd. "Ik neem die man niets kwalijk. Hij deed dat niet met opzet. Het is wel jammer dat het gebeurde, want ik had wat moeite om daarna weer het juiste ritme te vinden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl