Laurine van Riessen NOS

Van Riessen pakt tweede titel op NK baanwielrennen

time icon

Laurine van Riessen heeft bij de NK baanwielrennen in Apeldoorn de titel op de keirin veroverd. Ze was in de finale te sterk voor Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet.

Sinds haar overstap van het langebaanschaatsen naar het baanwielrennen werd Van Riessen al drie keer Nederlands kampioen op de kerein. In 2016 moest ze genoegen nemen met brons.

Vrijdag pakte de voormalig langebaanschaatster voor de vierde keer de nationale titel op de sprint.

Wild en Pieters klasse apart op koppelkoers

Kirsten Wild en Amy Pieters schreven de koppelkoers op hun naam. Het koppel won begin dit jaar zilver op de WK in Apeldoorn en was zaterdagavond een klasse apart. Marjolein van 't Geloof en Phaedra Krol pakten het zilver, Roxane Knetemann en Marit Raaijmakers gingen er met het brons vandoor.

Voor Wild was het alweer de zesde nationale titel op de koppelkoers en voor Pieters de vierde, maar het is de eerste die ze als duo hebben gewonnen. Donderdag had Wild ook al de puntenkoers gewonnen, terwijl Pieters vrijdag het goud veroverde op de individuele achtervolging.

Van den Berg pakt titel op tijdrit

Roy van den Berg pakte de titel op de kilometer tijdrit. Hij zette 1.01,597 op de klokken en liet daarmee Sam Ligtlee (1.02,926) en Stephan Habets (1.04,126) achter zich.

Wereldkampioen Jeffrey Hoogland, Europees kampioen Matthijs Buchli en de Nederlands kampioen van vorig jaar, Harrie Lavreysen, lieten de tijdrit in Apeldoorn aan zich voorbijgaan.

STER Reclame